Επίσκεψη Καμμένου στις ακριτικές νησίδες Ρω και Στρογγύλη

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση γιατί πήρε μαζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Επίσκεψη Καμμένου στις ακριτικές νησίδες Ρω και Στρογγύλη

Τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.


Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

kammenos ro 3.jpg

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.

kammenos ro 2.jpg

Σκληρή κριτική από Δένδια, Μπακογιάννη,Βενιζέλο, ΚΚΕ και αποστάσεις από Ξυδάκη


Κριτική άσκησε πάντως η ΝΔ στην πρωτοβουλία Καμμένου και ειδικά γιατί πήγε μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Πήρε το αεροπλάνο και πήγε με τη Χρυσή Αυγή στο Καστελόριζο» τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου «Live U!» στο Star και επισήμανε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα», ενώ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη.


Αποστάσεις πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ξυδάκης , μιλώντας επίσης στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου: «Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί είναι και εν εξελίξει το Κυπριακό και γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές στρατηγικό αδιέξοδο, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι αποδιαρθρωμένες και ο Ερντογάν είναι πολύ πιο επιθετικός από ποτέ».


«Η μετακίνηση του Υπουργού Άμυνας με τη Χρυσή Αυγή στο Καστελόριζο τυγχάνει της κυβερνητικής έγκρισης;» απηύθυνε από την πλευρά του το ερώτημα προς την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1


Πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας: «To να μετατρέπεται η Χρυσή Αυγή ως ο κήνσορας και ο υποστηρικτής των εθνικών συμφερόντων στο Καστελόριζο, είναι μια γελοιοποίηση ή όχι της ελληνικής πολιτικής και της εθνικής στάσης που πρέπει να τηρούμε;».


«Όταν βασιζόμαστε σε μια επικοινωνιακή, λαϊκίστικη διάθεση είναι σαν να αποδεχόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του Ερντογάν… Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης φορώντας την πολιτική της περιβολή, να επισημαίνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις τελούν υπό δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό συνταγματικό έλεγχο αλλιώς δημιουργείς λάθος εντυπώσεις» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος στον Alpha 989.


Σκληρή επίθεση από το ΚΚΕ για την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top