ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η Μίνι Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή- Μάθετε ΓΙΑΤΙ

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου

​Η συνάντηση υπουργών οικονομικών και κοινοτικών αξιωματούχων για το ελληνικό ζήτημα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανεπίσημα στο Βερολίνο, ακυρώθηκε "λόγω των πολλών διαρροών", όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.
Η πηγή επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση για τη συνάντηση και απέδωσε την ακύρωσή της στις πολλές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεύτερη πηγή είπε ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους "με άλλους τρόπους".

Την συνάντηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το οποίο πρώτη δημοσιοποίησε η Suddeutsche Zeitung, oι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, της Γαλλίας Μ.Σαπέν, της Ιταλίας Κ.Παντοάν της Ισπανίας Ντε Γκίντος και ο πρόεδρος του eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ, θα μετέβαιναν στο Βερολίνο την Παρασκευή για να ενημερωθούν από κοινού από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον Πώλ Τόμσεν του ΔΝΤ για την πορεία και τα βασικά αποτελέσματα των συζητήσεων ESM - ΔΝΤ σε σχέση με την ελληνική υπόθεση, το πρόγραμμα διάσωσης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Τις τελευταίες ώρες πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών είπαν "ότι ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί κάτι επίσημο".

Πάντως, η Deutsche Welle νωρίτερα, δημοσίευσε πως δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή στο Βερολίνο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top