ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ τέλος! «Αδειάζει» Φίλη η Αρχιεπισκοπή – Ο αποκαλυπτικός διάλογος με Ιερώνυμο

Για «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» "κατηγορεί" τον υπουργό στο star.gr ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής κ. Κονιδάρης

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ τέλος! «Αδειάζει» Φίλη η Αρχιεπισκοπή – Ο αποκαλυπτικός διάλογος με Ιερώνυμο

Νέες φωτιές στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία άναψε ο Νίκος Φίλης, τόσο με τις δηλώσεις του στο star.gr όσο και με την ομιλία του στο Συνέδριο.

Αν και οι τόνοι είχαν πέσει μετά από ένα διάστημα μεγάλης έντασης, που έφτασαν μέχρι το σημείο ο Πάνος Καμμένος να θέσει στο τραπέζι ακόμη και θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας «παραβίασε» την εκεχειρία και επιτέθηκε στην Εκκλησία, κατηγορώντας την για ανάμειξη στην πολιτική αλλά και για απόπειρα ελέγχου φρονηματισμού των μαθητών και των καθηγητών!

«Ισχύουν στο ακέραιο όλα όσα συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου» απαντά μέσω του star.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, κάνοντας λόγο για διαβεβαίωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Ο κ. Κονιδάρης σχολίασε με νόημα πως όλα τα υπόλοιπα αποτελούν «διαφορετικές ερμηνείες που καλύπτουν ψυχολογικά αυτούς που τις διακινούν, παραφράζοντας το γράμμα και το πνεύμα των σχετικών δ��ατάξεων του Συντάγματος», κάνοντας μάλιστα λόγο για «απόπειρα ελέγχου των θρησκευτικών φρονημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

«Πρόκειται για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που απευθύνονται σε ένα στενό αντικληρικαλιστικό ιερατείο» εξηγεί ο ίδιος.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος με Ιερώνυμο: Κύριε Φίλη έχει κάποια διαφορετική γνώμη;

Ο κ. Κονιδάρης αποκάλυψε, μάλιστα, στο star.gr και έναν χαρακτηριστικό διάλογο από τη συνάντηση που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

«Εσείς κ Υπουργέ, έχετε κάποια διαφορετική γνώμη;» είπε ο κ. Ιερώνυμος στον υπουργό Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Ως Υπουργός οφείλω, όχι μόνο να υπακούω στον Πρωθυπουργό, αλλά και να εφαρμόσω όλα όσα συμφωνούνται και μου λέει» αποκρίθηκε ο κ. Φίλης, διαβεβαιώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα…

Του Πέτρου Κατσαβριά

Δείτε ακόμη:

Μόνο στο star.gr-Καρφιά Φίλη για Εκκλησία: Δεν είναι δυνατόν να προτείνει υπουργούς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top