Κομισιόν: Συνεργαστείτε γιατί χανόμαστε

Παρέμβαση του Τίμερμανς για την τρομοκρατία-Τι μεταδίδει ο Θ.Αθανασίου

​Επιτάχυνση της συνεργασίας των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, ζήτησε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος εκπροσωπεί την Κομισιόν από κοινού με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο στο έκτακτο Συμβούλιο.

Ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη επίθεση, οι υπηρεσίες πληροφοριών θα πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά και να επικοινωνούν περισσότερο από ότι σήμερα, τόνισε ο πρώτος αντιπρόεδρος.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επιταχύνουμε την υλοποίηση των όσων έχουμε ήδη θέσει σε κίνηση. Νομίζω ότι οι υπουργοί θα πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους και θα πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε υψηλό επίπεδο και σαφώς περισσότερο από ό, τι έχουν κάνει μέχρι τώρα», τόνισε ο πρώτος αντιπρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

«Πρέπει να επιταχύνουμε την υλοποίηση σε ορισμένες από τις προτάσεις που έχουμε ήδη στο τραπέζι», τόνισε, εξηγώντας ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι «οι τρομοκράτες θα αποκοπούν από τις πηγές χρηματοδότησης και δεν θα έχουν τα μέσα και τα όπλα για να “φέρουν τον τρόμο στην Ευρώπη».

Σε σχέση με τις βελγικές αρχές, ο Φρανς Τίμερμανς, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του και δήλωσε πως αντιλαμβάνεται ότι η βελγική κυβέρνηση «θέλει να κάνει μια έρευνα για το τι συνέβη».

Δείτε επίσης:

Βέλγιο: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης-ΔΕΝ έγινε ΔΕΚΤΟ από τον πρωθυπουργό

ΦΩΤΟ ΣΟΚ!Αυτές είναι οι βίδες που είχαν οι φονικές βόμβες των μακελάρηδων-Είναι γεμάτες με αίμα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top