«Σκοτώθηκαν» πριν τα… βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί - Όλοι οι διάλογοι

Καβγάς και για το κοινό ανακοινωθέν, με το πρώτο σχέδιο να πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων

«Σκοτώθηκαν»  πριν τα…  βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί - Όλοι  οι διάλογοι
«Σκοτώθηκαν» πριν τα… βρουν στο συμβούλιο αρχηγών ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, με την ��υζήτηση να ολοκληρώνεται επί της ουσίας, λίγο πριν τις 6, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο.
Κεντρικό σημείο διαφωνίας ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, αλλά και με του πρωθυπουργού με τον κ. Θεοδωράκη, αποτέλεσε ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με τον οποίο διαφωνούσε ο κ. Τσίπρας. Τελικά πάντως, όπως μεταφέρουν και πηγές της ΝΔ, υπήρξαν σημεία σύγκλισης ώστε η κυβέρνηση να πάει με ένα μίνιμουμ εξουσιοδότησης στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τελικά αρκετές από τις πάγιες θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να αποδέχτηκε μεταξύ άλλων την ανάγκη λειτουργίας κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες, τον αυστηρό και αποτελεσματικό διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών καθώς και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Αυτή την ώρα είναι υπό επεξεργασία κοινό ανακοινωθέν με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο συμβούλιο ενώ νωρίτερα απορρίφθηκε ένα πρώτο σχέδιο κειμένου.
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας αποχώρησε πριν τη συζήτηση για το κοινό ανακοινωθέν, καθώς διαφώνησε προκαταβολικά με το περιεχόμενό του.
Το «κοινό ανακοινωθέν» ουσιαστικά είναι ανακοινωθέν της πλειοψηφίας των αρχηγών πάντως, καθώς δεν το υπογράφει ούτε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος διαφώνησε, όπως μετέδωσε νωρίτερα το star.gr, με την άρνηση των υπολοίπων αρχηγών να συζητηθούν άλλα θέματα στο συμβούλιο.
Η κόντρα και οι διάλογοι
Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη ξεκίνησε νωρίς, πριν το μεσημεριανό διάλειμμα, όταν και έγινε ο διάλογος:
Μητσοτάκης: Να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.
Τσίπρας: Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες και ιδίως τη συνθήκη της Γενεύης. Αποσυμφόρηση θα επιτευχθεί μέσω της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Δεν μπορεί να γίνουν εκλογές. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» τόνισε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά.
O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε και στη σύσκεψη την προ ημερών πρότασή του για την θεσμοθέτηση υπερ-υπουργού κοινής αποδοχής για το μεταναστευτικό.
Επέμεινε στην πρόταση για οικουμενική ο Β. Λεβέντης: «Αν δεν προχωρήσουμε σε οικουμενική, δεν έχει νόημα να συζητάμε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top