Θοδωρής Δρίτσας : «Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο»

«Δεν είναι η ώρα για να δημιουργήσουμε μόνιμες εγκαταστάσεις προσφύγων»

Θοδωρής Δρίτσας : «Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο»

​«Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο», δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπ��ση της προσφυγικής κρίσης.

Όπως είπε «το κράτος μπορεί άνετα να κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα αλλά δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα».

«Ούτε αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα», πρόσθεσε και εκτίμησε πως είναι πιθανόν αυτό το μήνα να είναι πιεστικότερο το πρόβλημα με τις προσφυγικές ροές.

«Εάν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει και θα είναι διαχειρίσιμος», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και σε άλλα κυβερνητικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», το οποίο δεν εφαρμόστηκε και κάνοντας μια αυτοκριτική είπε:

«Χάσαμε, συμβιβαστήκαμε. Πετύχαμε όμως καλύτερα απ’ αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα «τα παρατάμε ή φεύγουμε χωρίς μάχη».

«Απευθυνθήκαμε στο λαό και η εντολή ήταν συνεχίστε τη μάχη», είπε.

Τέλος, όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο Γ. Δρίτσας σημείωσε:

«Διαγωνιστική διαδικασία έγινε και ανέδειξε προτιμητέο επενδυτή. Φυσικά η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ έγινε, όμως μια πώληση μετοχών σε επιχείρηση δεν σημαίνει ότι καταργούνται όλα. Αντίθετα η διεθνής πρακτικ�� λέει ότι κάθε λιμάνι διοικείται από ένα φορέα και μέχρι τώρα το ρόλο αυτό έπαιζε ο ΟΛΠ. Γι’ αυτό παλεύουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top