Σταϊνμάγερ: «Καμία λύση για το προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας»

«Πρέπει να αγωνιστούμε για την Ευρώπη»

Σταϊνμάγερ: «Καμία λύση για το προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας»

​Έκκληση για συνεργασία, ώστε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Πρέπει να αγωνιστούμε για την Ευρώπη. Πρέπει να Ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε από κοινού για μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση», τονίζει.

Διαμηνύει επίσης την αντίθεσή του στο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια και σημειώνει:

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους- μέλους. Γι' αυτό και μπροστά στις ροές προσφύγων, οι οποίες εξακολουθούν να είναι μεγάλες, παραμένουμε στο πλευρό της Ελλάδας, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δραστηριοποιείται επιτόπου με όλες της τις δυνάμεις».

Ο κ. Σταϊνμάγερ υπογραμμίζει ακόμα πως η Γερμανία κατανοεί πλήρως ότι η Ελλάδα επιβαρύνεται επιπρόσθετα από το κύμα των προσφύγων και σχολιάζοντας τη Διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία δεν προσκλήθηκε η χώρα μας τονίζει:

«Καμιά πλευρά δεν εξυπηρετείται όταν εντός της ΕΕ ο ένας κατηγορεί και ενοχοποιεί τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο δεν προχωράμε ούτε βήμα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Τα ρήγματα τα οποία προκαλούνται τώρα επιπόλαια θα πρέπει με κόπο ξανά να επουλωθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top