Στον εισαγγελέα στέλνει υπαλλήλους της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Για «εκδικητικές ενέργειες» κάνουν λόγο υπάλληλοι της Βουλής- Υποστηρίζουν και ότι τους μαγνητοφωνούσε!

Στον εισαγγελέα στέλνει υπαλλήλους της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

«Αγρίεψε» η κόντρα μεταξύ της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την παραπομπή 20 περίπου υπαλλήλων στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει στείλει και εξώδικο στην προϊσταμένη Υπηρεσίας της Βουλής, με την οποία ζητά εξηγήσεις για την «έξωση» της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος από συγκεκριμένα γραφεία.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στο τέλος του 2015, η προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, ζήτησε νομική υποστήριξη από την Βουλή για τις ενέργειες εις βάρος της από την κ. Κωνσταντοπούλου!
«Σας διαβιβάζω την από 23-12-2015 εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία της τέως Προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και του επιστημονικού της συνεργάτη κ. Κων/νου Ζηκογιάννη, η οποία παρελήφθη σήμερα και ώρα 15.00 από υπάλληλο της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών και αφορά ενέργειες μελών της Υπηρεσίας μας, οι οποίες έλαβαν χώρα σε συνέχεια εντολών του Προέδρου της Βουλής»,αναφέρει και προσθέτει: «Επειδή ανακύπτει μείζον θέμα για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών, καθώς και ζήτημα της νομικής προστασίας των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να παρασχεθεί η αναγκαία νομική υποστήριξη».
Σύμφωνα με αναφορά επίσης υπαλλήλου της Βουλής προς το προεδρείο της, καταγγέλλεται ότι η τέως πρόεδρος μαγνητοφωνούσε την συνομιλία τους. «Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η ίδια ηχογραφούσε τη συνομιλία παρόλο που δεν συναίνεσα ποτέ σε αυτό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το παράνομο της πράξης αυτής» αναφέρει η συγκεκριμένη υπάλληλος στην αναφορά της στις 19/1/16.
Είχε προηγηθεί, η άρνηση της ίδιας να παραλάβει εξώδικο το οποίο δεν απευθυνόταν στην ίδια.
«Επειδή αρνήθηκα να παραλάβω το έγγραφο –διότι δεν απευθυνόταν σε μένα- χειρογράφως συμπλήρωσε το όνομά μου ως δεύτερο αποδέκτη και παρελήφθη με τον αριθμό 472/66Μ/19-01-2016 εσωτερικής αρχειοθέτησης της Υπηρεσίας Γραφείων βουλευτών το οποίο και σας το διαβιβάζω σχετικά» αναφέρει στην αναφορά της.
Κατηγορεί επίσης την κ. Κωνσταντοπούλου ότι της απευθυνόταν «σε υψηλούς τόνους» και ότι της ασκούσε «πρωτοφανή ψυχολογική πίεση».
Οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ. Για την ίδια υπόθεση η τέως πρόεδρος φέρεται να έχει στείλει εξώδικα από τις 23/12/15 σε υπαλλήλους που εκτέλεσαν εντολές για την αλλαγή των κλειδαριών, ενώ την Τρίτη που πέρασε 4 υπάλληλοι κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Ακροάσεων για το ίδιο ζήτημα.
Φέρεται επίσης να έχει στείλει στον εισαγγελέα 3 υπαλλήλους που διεξήγαγαν την πραγματογνωμοσύνη για τις κάμερες που επρόκειτο να τοποθετηθούν στην είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ, με στόχο την καταγραφή των πινακίδων των οχημάτων που εισέρχονται στη Βουλή, ώστε να ανοίγουν αυτόματα οι μπάρες.
Στον εισαγγελέα έχει στείλει και 7 υπαλλήλους του ΤΑΥΒ για την επέκταση της σύμβασης με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το κυλικείο και το εστιατόριο της Βουλής.
Οι υπάλληλοι της Βουλής τους οποίους αφορούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «εκδικητικές ενέργειες» και υπενθυμίζουν ότι βρισκόταν σε ανοιχτή και μόνιμη σχεδόν κόντρα με τους υπαλλήλους το διάστημα που διατέλεσε πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top