Ξεκαθαρίζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο Γιούνκερ

Τρίτο πακέτο μετά από ένα «ναι» περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους

Ξεκαθαρίζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο Γιούνκερ
Υπάρχει διέξοδος διαμηνύουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το δημοψήφισμα. Και αυτή είναι «ένα καθαρό “ναι” στο δημοψήφισμα». Όπως λένε - και μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού - έχουμε μπροστά μας μία νέα διαπραγμάτευση από τις 6 Ιουλίου, για ένα τρίτο πρόγραμμα.
Ο ίδιος ο Γιούνκερ αποκάλυψε ότι στις συνομιλίες στο γραφείο του ήταν και ο Κλάους Ρέγκλινγκ και προκαταρκτικές συζητήσεις έχουν ήδη γίνει για το χρέος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επί 40 ώρες!
Το επιπλέον στοιχείο είνα�� ότι άλλες 18 κυβερνήσεις της ευρωζώνης είναι να εκπληρώσουμε κάποιους στοιχειώδεις όρους, όπως αυτοί που υπάρχουν στη «βελτιωμένη» εκδοχή της Κομισιόν.
Ξεκάθαρα όμως για τους Ευρωπαίους το «όχι» σημαίνει «όχι στο ευρώ» και δεν θα υπάρχει άλλη διαπραγμάτευση, ώστε οι Έλληνες να διαπιστώσουν τις συνέπειες της επιλογής τους. Και αυτό εννοούσε ίσως ο Γιούνκερ όταν έλεγε ότι το αποτέλεσμα θα δεσμεύσει τις επόμενες γενιές.
Αν πάντως η ελληνική πλευρά επιδιώξει να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση πριν το δημοψήφισμα, στις Βρυξέλλες δηλώνουν ότι την περιμένουν «με ανοιχτές αγκάλες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top