Άγριος καυγάς στη Βουλή και αποχώρηση της ΝΔ

Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες Οικονόμου και Πετράκος

Άγριος καυγάς στη Βουλή και αποχώρηση της ΝΔ

​Στα κόκκινα φαίνεται ότι είναι οι Έλληνες βουλευτές μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες και αναμένοντας τη συμφωνία να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σήμερα λοιπόν ξέσπασε τρικούβερτος καυγάς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για το «μίνι» ασφαλιστικό που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης και το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλαγή ασφαλιστικών κλάσεων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και απλοποίηση των διαδικασιών για την πιστοποίηση αναπηρίας.

Η ΝΔ αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για να φανεί δήθεν φιλολαϊκή, την ώρα που ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με νέα σκληρά μέτρα, ύψους 8 δισ. ευρώ.

«Αυτό παραπέμπει σε μία διγλωσσία έξω μέτρα, μέσα πρωτοβουλίες παροχολογικές. Ο εμπαιγμός έχει όριο, έχουμε κάθε καλή πίστη να έρθουμε και να συζητήσουμε και να συνεισφέρουμε, όμως με την επιμονή δεν μας δίνετε άλλη εκδοχή από το να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία», είπε ενοχλημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται καν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που να αποτυπώνει το δημοσιονομικό κόστος.

«Το κόστος είναι 3-4 φορές μικρότερο από αυτό που αναφέρεται. Δεν αξίζει να κάνετε τέτοια αντιπαράθεση για ένα ν/σ που λύνει τόσα προβλήματα. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει. Η αποχώρησή σας δείχνει ότι δεν θέλετε να καταργηθούν οι μνημονιακές διατάξεις με το νομοσχέδιο που φέρνουμε», απάντησε ο Δ. Στρατούλης, ενώ τον λόγο πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε: «λειτουργείτε σαν τρόικα εσωτερικού κανονικά και επειδή καταργεί δικούς σας νόμους γι’ αυτό δε θέλετε να παραμείνετε στη συνεδρίαση. Φεύγουν γιατί έχουν ταυτιστεί με τους δανειστές. Το κάνουν ως εκπρόσωποι των δανειστών».

Τα πνεύματα όμως άναψαν για τα καλά, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Οικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και αλληλοκατηγορίες για… «μετεγγραφές» σε διάφορα κόμματα.

Την αρχή έκανε ο κ. Πετράκος, ο οποίος άφησε αιχμές για την μεταπήδηση του κ. Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ στη ΝΔ, ενώ παλιότερα ανήκε στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Πετράκος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για μένα μετά τα δεκάδες πέρα δώθε που έχει κάνει στην πολιτική του διαδρομή», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, προκαλώντας το ξέσπασμα του κ. Πετράκου.

«Να είσαι προσεχτικός, να μη μιλάς πολύ… Να ανακαλέσει ο κ. Οικονόμου γιατί είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του καθενός. Αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα. Να ανακαλέσει τις ανακρίβειες», είπε ενοχλημένος ο Θ. Πετράκος.

Μάλιστα όταν ο βουλευτής της ΝΔ ξεκίνησε να λέει «εσείς επειδή έχετε χάσει τον λογαριασμό…», πετάχτηκε ο κ. Λεουτσάκος και με έντονο ύφος είπε:

«Μιλάνε όλοι μιλάει και ο Οικονόμου. Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι γυρολόγοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top