Προκαλεί η Die Welt: «Οι Έλληνες δεν είναι… πραγματικοί Έλληνες»

«Και στο παρελθόν η Ελλάδα κατέστρεψε την ευρωπαϊκή τάξη»

Προκαλεί η Die Welt: «Οι Έλληνες δεν είναι… πραγματικοί Έλληνες»

​Με ένα προκλητικό δημοσίευμα η Die Welt υποστηρίζει ότι οι Έλληνες… δεν είναι πραγματικοί Έλληνες» και στο παρελθόν «έχουν καταστρέψει την ευρωπαϊκή τάξη».

Κάνοντας ειδική μνεία στη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα, συμβάλλοντας στην νίκη της Ελλάδας κατά του Σουλτάνου, ο αρθρογράφος τονίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας «ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη».

«Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι ��ρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που "θαυμάζουμε" καθημερινά», τονίζει το δημοσίευμα της Die Welt, αναβιώνοντας ρατσιστικές θεωρίες.

Ο συντάκτης μάλιστα εξαπολύει επίθεση εναντίον της Ελλάδας, υπονοώντας ότι δεν έχει δικαίωμα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δεδομένο το πλαίσιο δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ βάσει DNA, αποκαλώντας τους Έλληνες «μη αληθινούς» σε ό,τι αφορά την καθαρότητα της φυλής.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας για τους ίδιους λόγους της «καθαρότητ��ς της φυλής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top