Γ. Δραγασάκης: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς»

Στέλνει μηνύματα μέσω Twitter ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γ. Δραγασάκης: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς»

​Μηνύματα μέσω… Twitter έστειλε στον ελληνικό λαό, αλλά και στους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας την πιο κρίσιμη στιγμή ίσως της διαπραγμάτευσης ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν δέχεται τελεσίγραφα.

«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», έγραψε ο κ. Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού».

dragasakis1.jpg

«Η λαϊκή εντολή ήτ��ν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων», συνεχίζει στο Twitter ο κ. Δραγασάκης και με έναν καταιγισμό αναρτήσεων περιγράφει πώς θα πρέπει να είναι η συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα. Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016. Το παραγωγικό σύστημα πρέπει να μετασχηματιστεί και ένα επενδυτικό "σοκ" να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία. Η συμφωνία όμως είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα», γράφει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

dragasakis2,1.jpg

dragasakis2.jpg

«Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουμε και θα εφαρμόσουμε θα αποκαθιστούν τις αδικίες και τις ανισότητες που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα. Έπειτα από 5 χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών; Η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα επιφέρουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των ευρωπαίων φορολογούμενων», συνεχίζει ο κ. Δραγασάκης και καταλήγει:

dragasakis3.jpg

«Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται να καταστούμε "μεταλλαγμένη Αριστερά". O ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα νέο πολιτικό παράδειγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχουμε την αίσθηση της ευθύνης και του κ��θήκοντος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top