Κατρούγκαλος από το Παρίσι: «Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία»

«Χρηματοπιστωτικούς Φρανκεστάιν» χαρακτήρισε τις αγορές

Κατρούγκαλος από το Παρίσι:  «Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία»
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία» διαμήνυσε από το Παρίσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις αγορές, μιλώντας στο φόρουμ του ΚΚ Γαλλίας, με θέμα τη σχέση αγορών και δημοκρατίας, «χρηματοπιστωτικούς Φρανκεστάιν».

Ο κ. Κατρούγκαλος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι «η αδυναμία του δημοκρατικού ελέγχου και η έλλειψη κατάλληλης ρύθμισης των διεθνών αγορών (κυρίως των χρηματιστηριακών) είναι η κύρια αιτία της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Κατά τον Έλληνα υπουργό, το κρίσιμο διακύβευμα πλέον είναι πως «ο πολιτικός έλεγχος της αγοράς αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της ίδιας της δημοκρατίας», για να συμπληρώσει:

«Αυτός είναι ο λόγος που οι ελληνικές εκλογές του Ιανουαρίου είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει γίνει ο καθρέφτης του μέλλοντος της ηπείρου. Για τη χώρα μας, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που η αριστερά είναι στην εξουσία, αλλά και για την Ευρώπη, επειδή οι πολιτικές λιτότητας που έχουν καταστρέψει την κοινωνία και την οικονομία μας είναι οι ίδιες πολιτικές που οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στον αποπληθωρισμό και την οικονομική στασιμότητα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top