Σόιμπλε: Το ευρώ δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα

"Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τους κανόνες, δεν θα έχει την αλληλεγγύη μας"

Σόιμπλε: Το ευρώ δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα

​Νέα πίεση στην Ελλάδα επιχειρεί να ασκήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως το οικοδόμημα του ευρώ δεν κινδυνεύει πλέον από την Αθήνα.

Με άρθρο του, στο γερμανικό περιοδικό «Focus», ο κ.Σόιμπλε τονίζει ότι παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα, η θέση της Ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητα.

«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση» αναφέρει ο Σόιμπλε, εκτιμώντας ότι σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία.

«Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι, το ευρώ ως κοινό νόμισμα, και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο, όταν... όλοι τηρούν τους κανόνες» τόνισε ο κ.Σόιμπλε, αναφέροντας τις «επιτυχημένες ιστορίες» της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων τους, αλλά και με τις δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον κ.Σόιμπλε, μόνο έτσι λειτουργεί το οικοδόμημα της Ευρώπης.

«Η κοινή ανάπτυξη των ανεξάρτητων κρατών γίνεται μόνο βήμα βήμα. Και έτσι καθιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα πιο ισχυρή, με το να ισχύουν για όλους οι κανόνες και να εφαρμόζονται. Αυτή παραμένει η προϋπόθεση για την αλληλεγγύη», κατέληξε.

Με απλά λόγια... ο κύριος Σόιμπλε προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση πως αν δεν τηρήσει τους κανόνες και αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, δεν θα λάβει χρήματα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top