Ζωή Κωνσταντοπούλου:«Σχήμα λόγου η κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο»

«Κάθε φορά που ανοίγω έναν φάκελο σκάει ένα λάστιχο»

​Συνέντευξη.. εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Τάκη Χατζή και στην εκπομπή "Ακραίως", απαντώντας σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα.

Η πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως «αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημο��ίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες επι τη βάσει διαρροών. Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε, δεν πρόκειται να την κλωνίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή αντάρτικα!» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:

«Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει καμία θεσμική υπόσταση και περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και τίποτα παραπάνω! Έχουμε διανύσει έναν δρόμο και είναι άστοχο να αναφερόμαστε στην 20η Φεβρουαρίου όταν έχουμε φτάσει στην 17η Μάϊου».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

«Αυτή τη ��τιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, στην κρίση και στην συνείδηση του. Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας και της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο!»

«ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»:

Ως «σχήμα λόγου» χαρακτήρισε την κατάργηση του Μνημονίου η Πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτ��θηκε γιατί δεν είδαμε στη Βουλή τον νόμο που καταργεί τους μνημονιακούς νόμους και γιατί δεν καταργήθηκαν με ένα νομοσχέδιο:

«Αυτή την ερώτηση δεν την θεωρώ καλόπιστη. Το Μνημόνιο είναι ένα πλήγμα στην δημοκρατία και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να παύσει, όχι μόνο στη Ελλάδα που κυβέρνηση και κοινωνία είναι αποφασισμένες να το τερματίσουν, αλλά πρέπει να παύσει και σε όλη την Ευρώπη. Διότι από τη χώρα μας εξήχθη σε άλλες χώρες! Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο Το σχήμα λόγου με ένα άρθρο-με ένα νόμο είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει σε ένα άρθρο, 800 σελίδες νομοθεσίας μέτρων με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε 10 ώρες ώστε ��α προλάβουν το Eurogroup! Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται σε πείσμα του ότι η κυβέρνηση αντί να αφήνεται απερίσπαστη να κυβερνά είναι σε διαπραγμάτευση μιας διαδικασίας που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση!»

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ:

«Η πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής τραπεζικών λογαριασμών αποθεματικών. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μία επιστολή από τον κύριο Μάρδα την οποία ερμηνεύω ως διερευνητική. Θα ερευνήσω το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Όλη η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί είναι από όσους επιθυμούν να υποσκαφθεί το κυβερνητικό έργο».

«ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΚΑΕΙ ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΟ»

Μάλιστα άφησε σαφείς υπόνοιες ότι κάθε φορά που ερευνά κάτι, κατασκευάζεται μια ιστορία κατά της:

«Κάθε φορά που ανοίγω έναν φάκελο στη Βουλή, υπάρχει και ένα λάστιχο που σκάει σε βενζινάδικο. Δεν θέλω να το αποφύγω γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Έχει σημασία να γνωρίζουν οι πολίτες κάθε φορά πότε κατασκευάζεται ένα σενάριο και σε σχέση με τι!»

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:

«Η αξίωση να επιβληθούν πολιτικές που παραβιάζουν μία τόσο νωπή εντολή και η αξίωση να παραταθεί ένα τετελεσμένο και διακεκομένο καθεστώς που ήταν το μνημόνιο, αυτή η αξίωση είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Μου μιλάτε κύριε Χατζή επί υποθετικών σεναρίων. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Αποκλείεται να κάνει συμφωνία που θα υπονομεύει την δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι σεναριολογία εκτός πραγματικότητας» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα περάσει από την έγκριση του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Η κυβέρνηση δεν είναι dealer, αλλά πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί αυτούς που την εξέλεξαν».


​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top