Δένδιας: Αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας θα μπούμε σε μεγάλο μπελά

"Ο καθένας σε αυτή τη συγκυρία οφείλει να πει την αλήθεια"

Δένδιας: Αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας θα μπούμε σε μεγάλο μπελά

​Πεπεισμένος ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Ελπίζω ότι θα εκλέξει πρόεδρο η Βουλή. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο, αλλά δεν ξέρω πως σκέφτονται ορισμένοι συνάδελφοι. Αν κάτι έχει γίνει φανερό αυτές τις μέρες είναι το τι ζημιά θα πάθουμε αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου και συνέχισε: «Ο οποιοσδήποτε αναλάβει, αν δεν έχει σ��γκεκριμένο κώδικα διαπραγμάτευσης θα βρεθεί σε έναν κυκεώνα. Θα ήταν άπειρα προτιμότερο η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της μέχρι το 2016. Σέβομαι τη σοφία των βουλευτών αλλά φοβάμαι ότι αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπούμε όλοι σε έναν πολύ μεγάλο μπελά».

«Ο καθένας σε αυτή τη συγκυρία οφείλει να πει την αλήθεια. Θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ή θέλουμε να μην συνεχίσει; Αν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ελαχιστοποιηθούν οι απαιτήσεις από τους δανειστές», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα πάρα πολύ η κυβέρνηση αυτή, να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί για όλα. Αν όλοι συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία, τότε αυτός ο οποίος θα έπρεπε να είχε κάθε συμφέρον να διατηρηθεί η ομαλότητα, θα ήταν ο κ. Τσίπρας», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.

«Η αριστερά δεν στερείται προσβάσεων στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Δεν το αποδίδω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το αποδίδω στην ελληνική αριστερά. Άνθρωποι που έχουν αυτή τη σκέψη και αυτή την κουλτούρα. Μη όντας κοντά στα πράγματα, οι οικονομολόγοι παραπλανόνται από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι ήταν «σοφή» η απόφαση του πρωθυπουργού να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή.

«Δεν μας βοηθούν και οι διάφορες παρεμβάσεις. Αν είχα δυνατότητα να απευθυνθώ στους φίλους μας, θα τους έλεγα να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μόνος του», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top