Δ. Κούρκουλας: «Επικίνδυνες μπαρούφε�� όσα είπε ο κ. Ήσυχος»

«Να ανασκευάσει δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση αυτή»

Δ. Κούρκουλας: «Επικίνδυνες μπαρούφες όσα είπε ο κ. Ήσυχος»

​Σκληρή απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε την Πέμπτη το μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ήσυχος περί σκηνοθετημένης έντασης με την Τουρκία για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή ΠτΔ, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τι εννοεί ο κ. Ήσυχος, εμείς στείλαμε το καράβι να κάνει βόλτες; Πρόκειται για επικίνδυνες μπαρούφες, που μπορεί να αξιοποιηθούν από τους αντιπάλους μας. Η Ελλάδα στάθηκε με σύνεση και ψυχραιμία στις προκλήσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι σαφές πως δεν επιθυμούμε την ένταση, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημαίνουμε την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς το έκανε εξάλλου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες τις προάλλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απλώς άλλο ένα δείγμα ερασιτεχνισμού και ανευθυνότητας και αυτό δεν επανορθώνεται δια της σιγής. Πρέπει να κάνει δημόσια δήλωση επανόρθωσης».

Ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Κύπρο, όπως επίσης και στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει το Σάββατο στο Κάιρο, κάνοντας λόγο για «διπλωματικές προσπάθειες πολλών μηνών, για να διαμορφωθεί μια σχέση συνεργασίας με γειτονικές χώρες σε ένα κλίμα ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Όσο για το ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σ’ αυτή τη συνεργασία ο κ. Κούρκουλας ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να χαράξουμε την εξωτερική μας πολιτική. Εμείς επιζητούμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονες. Αν οι σχέσεις της Άγκυρας με το Κάιρο είναι σε χαμηλό σημείο σήμερα, αυτό είναι θέμα της Τουρκίας που δεν μας αφορά», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top