ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

«Πιο αξιόπιστος ο Σαμαράς από τον Τσίπρα»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

​Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,9% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της ΝΔ, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΠΑΣΟΚ 4,0%, το ΠΟΤΑΜΙ, 4,5%, το ΚΚΕ 4,3%, οι ΑΝΕΛ 2,9%. Στην ίδια δημοσκόπηση η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,7% , ενώ ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ μένουν εκτός Βουλής .

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές», οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση (41%), το 15% καταλογίζει ευθύνες μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ (33%).

dimoskopisi.jpg

Σε ερώτημα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο κόσμος φαίνεται ότι δεν επιθυμεί εκλογές, αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα της αξιοπιστίας μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς μόνο μία μονάδα χωρίζει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς με τον πρωθυπουργό να προηγείται με 32%.

dimoskopisis11.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top