Κεφαλογιάννη: Το 2015 θα είναι χρόνια επενδύσεων στον τουρισμό

«Στόχος να αυξηθεί το τουριστικό πλεόνασμα στην πραγματική οικονομία»

Στα θετικά μηνύματα και στους στόχους για το 2015 για τον τουρισμό, αναφέρθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι, στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Για το 2015 όλες οι ενδείξεις μας λένε ότι θα είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά. 'Όχι μόνο σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, αλλά και στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Στόχοι μας για το επόμενο διάστημα είναι να αυξήσουμε το τουριστικό πλεόνασμα στην πραγματική οικονομία. Να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στις ειδικ��ς μορφές τουρισμού. Να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική για την κρουαζιέρα. Να κατανείμουμε καλύτερα το τουριστικό ρεύμα, όλες τις εποχές του χρόνου. Να βάλουμε και άλλες περιοχές και άλλες περιφέρειες στο παιχνίδι του τουρισμού, δίνοντας ευκαιρίες για εισόδημα και θέσεις εργασίας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική γαλήνη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Όροι αναγκαίοι για να έρθουν οι επενδύσεις που σχεδιάζονται», τόνισε η υπουργός Τουρισμού επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον αστάθειας, αβεβαιότητας και ασυνεννοησίας».

Ειδικότερα για το θέμα των επενδύσεων, ανέφερε ότι «σειρά σημαντικών επενδύσεων σε πολλές περιοχές της Ελλάδος βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης». Και πρόσθεσε: «Νέες περιοχές της χώρας θα μπούν στο χάρτη της ανάπτυξης. Το 2015, μπορεί να εξελιχθεί σε έτος σημαντικών επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού».

«
Ο τουρισμός επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο, δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας»είπε η κα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας πως στον τουρισμό τα καταφέραμε επειδή «το υπουργείο Τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κέρδισε τη χαμένη αξιοπιστία της τουριστικής αγοράς. Συνομίλησε με κύρος και υπευθυνότητα. Πλήρωσε τα χρέη της και διαπραγματεύτηκε με νέους όρους τη συνεργασία της με τους μεγάλους παίχτες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ακόμη ότι η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έλθουν μέσα από την συνεργασία του υπουργείου τουρισμού, των Περιφερειών και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης προσδιόρισε το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σημειώνοντας: «Οι περιφέρειες οφείλουν να αντιληφθούν ότι χρειάζεται κοινή στρατηγική κοινός βηματισμός. Σε όλα τα επίπεδα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στον τομέα της προβολής, θα έχει τον καθοριστικό ρόλο «του συντονισμού των ��εριφερειών για την παραγωγή ενός καθαρού και ομογενοποιημένου μηνύματος».

Τέλος αναφερόμενη στον τουρισμό της πρωτεύουσας, σημείωσε:«Η Αθήνα, μετά από μια σκοτεινή περίοδο απαξίωσης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, γίνεται και πάλι μια πόλη που βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Που μπορεί και στέκεται στα πόδια της. Ο τουρισμός δίνει και πάλι ελπίδα στην Αθήνα». Αλλά όπως επισήμανε χρειάζεται «να εξαλείψουμε παθογένειες που την κρατάνε δέσμια, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές. Να δουλέψουμε μαζί για μια πόλη με ευταξία και ασφάλεια. Σε αυτή την προσπάθεια, καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνταχθούν με το υπουργείο τουρισμού, να συντονιστούν μαζί μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μα�� για να έχουμε πολύ σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top