Μητσοτά��ης για αξιολόγηση: Καμία αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία δεν θα μπει εμπόδιο

Συνάντηση Μιχελάκη με ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 15.00

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Καμία αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία δεν θα μπει εμπόδιο
Στη θέση του να προχωρήσει η αξιολόγηση στο Δημόσιο με το νέο σύστημα, ώστε να βαθμολογείται με άριστα μόνο ο 1 στους 4 εργαζόμενους, επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη αποδοτικότητα, ωστόσο «υπάρχουν και υπάλληλοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους και αποδίδουν πολύ κάτω από τα αναμενόμενα».

«Κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους –για να τους επιβραβεύει– και όσους έχουν χαμηλή απόδοση -για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση «ξεβολεύει» μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι
«βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους».

«Είναι προφανές ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να «αγκαλιάσει» αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Αυτή την ώρα, βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ στις 15.00 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top