Βενιζέλος: Επιβεβαιώνεται πως βγαίνουμε από την κρίση

Για Σουλεϊμάν και Θράκη: Να γίνεται εθνικώς υπεύθυνη διαχείριση αυτών των θεμάτων

Βενιζέλος: Επιβεβαιώνεται πως βγαίνουμε από την κρίση
Έντονες αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αποπομπής της Σεμπιχά Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο του κόμματος άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η διαχείριση αυτών των θεμάτων από τα πολιτικά κόμματα πρέπει να γίνονται όχι μικροκομματικά, αλλά δημοκρατικά και εθνικώ�� υπεύθυνα. Για τους χειρισμούς χρειάζεται γνώση, ωριμότητα και συνείδηση» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα μας «αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάνης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρντς. Οι Μουσουλμάνοι είναι 'Ελληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι, που απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα και την επιβεβαίωσή του από το Eurostat, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνεται πως «βγαίνουμε από την κρίση».

«Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού λαού, αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών του. Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται. Αυτά συνδέονται με την ανεργία και με το εισόδημα του πολίτη» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι εντυπωσιακά χαμηλό και το επόμενο βήμα είναι η ε��ισημοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top