Κατά της τοποθέτησης Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ ο Γιώργος Παπανδρέου

Κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση

Να ανακαλέσει την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ, καλεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει μεγάλες ευθύνες για την πορεία της χώρας προς την καταστροφή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου, η απόφαση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, προκαλεί έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση, ενώ έρχεται, όπως και άλλες ανάλογες αποφάσεις, σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών για να βγει η χώρα από την κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Στην ανακοίνωση επικρίνεται και το ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται «αδιανόητο ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή».

«Αν η κυβέρνηση κατανοεί τη σημασία της επιλογής της και αδιαφορεί, πρέπει να της καταλογιστούν πολιτικές και ηθικές ευθύνες, ενώ αν δεν την κατανοεί πρέπει να προειδοποιηθεί ότι εκθέτει τη χώρα σε νέους κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση, δείχνει ότι αδιαφορεί για τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων», συνεχίζει η δισέλιδη ανακοίνωση, τονίζοντας πως το θέμα δεν είναι ο κ. Παπαθανασίου, αλλά η επάνοδος αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού καταλήγει: «ο κ. Παπαθανασίου και οι αντιλήψεις που εκπροσωπεί, είναι φορείς μιας καταστροφικής πολιτικής που έπληξε το δημόσιο συμφέρον και δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, σε αντίθεση με τη διαφάνεια που προσπάθησε να εμπεδώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top