Απίστευτο και όμως ελληνικό: Δήμαρχοι «φαντάσματα» στην έκθεση Νικολούδη!

Δεν υπάρχουν ονόματα λέει ο Νεράντζης

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Δήμαρχοι «φαντάσματα» στην έκθεση Νικολούδη!

Με την όρεξη θα μείνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση όσoν αφορά την αποκάλυψη των ονομάτων κυρίως Δημάρχων και Περιφερειαρχών που «ποζάρουν» στην λίστα Νικολούδη, αφού όπως υποστήριξε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Νεράντζης η συγκεκριμένη έκθεση που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ΔΕΝ περιλαμβάνει ονόματα.

«Στην έκθεση αυτή δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά μόνον οι κατηγορίες αδικημάτων, τα ποσά που δεσμεύτηκαν, οι ιδιότητες και αριθμός των παραβατών, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται κανείς βουλευτής» αναφέρει ο κ. Νεράντζης στην ανακοίνωσή του.

Όπως είπε σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της, η Επιτροπή θα συζητήσει την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Υπενθυμίζουμε πως στη λίστα περιλαμβάνονται 413 υποθέ��εις για ψευδείς δηλώσεις. Σε αυτήν καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες έχει στε��λει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top