Εγκαινίασαν το νέο προβλήτα της Cosco στο Ν. Ικόνιο Α. Σαμαράς και Γουέι Τζιαφού

Πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς

Το νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ν. Ικόνιο του Πειραιά εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μαζί με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου COSCO κάπτεν Γουέι Τζιαφού.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας ενώ επισήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκ. ευρώ.

«Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών. Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκ ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top