Πασχαλινό τραπέζι: Ακριβότερες τιμές από αρνιά μέχρι τσουρέκια

Πού κυμαίνεται φέτος το  κόστος για τις εορταστικές αγορές    

Οι καταναλωτές «σαρώνουν»  την αγορά προκειμένου να εντοπίσουν τις καλύτερες τιμές για το πασχαλινό τραπέζι. Το αρνί και το κατσίκι πάντως, πωλούνται ακριβότερα από πέρσι και έτσι πολλές οικογένειες δεν αγοράζουν ολόκληρο όπως συνήθιζαν αλλά με το κιλό. 
 

Στη Βαρβάκειο αγορά το κλίμα αρχίζει να θερμαίνεται με την τιμή στο αρνί να κυμαίνεται μεταξύ 10-12 ευρώ, αλλά με καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί και να υποστηρίζουν ότι η τιμή στα ελληνικά αρνιά βρίσκεται στα 12 -15 ευρώ. 

Πάσχα: Do-It-Yourself στο φετινό τραπέζι - Πόσο θα κοστίσει

Πώς θα ξεχωρίσετε το ελληνικό αρνί 

Αυτό που ζητάνε συνήθως είναι το αρνί και το κατσίκι να είναι ελληνικά. Ο Βασίλης Μπρέμπος, εργαζόμενος σε κρεοπωλείο, εξηγεί στην κάμερα του  Star  ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε με τον κωδικό του σφαγείου, την ταυτότητα του παραγωγού, αλλά και το πώς φαίνονται τα μπούτια…

Οι ενδείξεις για να διακρίνετε ότι είναι ελληνικό και όχι εισαγόμενο το αρνί

Οι ενδείξεις για να διακρίνετε ότι είναι ελληνικό και όχι εισαγόμενο το αρνί  

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπεζι 

Οι τιμές που για το αρνί που φτάνουν ακόμα και τα 15 ευρώ το κιλό, μαζί με τα οπωροκηπευτικά, τα αυγά και τσουρέκια, διαμορφώνουν το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι για ένα άτομο μεταξύ 16 και 23 ευρώ. 

Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11 π.μ.

Πιο... «αλμυρά» τσουρέκια και κουλουράκια 

Εκτός από τα αρνιά όμως πιο… »αλμυρά» φέτος είναι και τα αβγά όπως και τα τσουρέκια. 

Μία μέση τιμή για τα τσουρέκια βρίσκεται στα 8 ευρώ το τεμάχιο ενώ στα κουλουράκι η τιμή για τα νηστίσιμα φτάνει στα 12 ευρώ και στα πασχαλινά στα 15 ευρώ το κιλό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top