Ξεκίνησε η μάχη της τιμής του πασχαλινού οβελία 

Με 1,3 ευρώ πιο ακριβά από πέρσι οι τιμές χονδρικής  

«Φουντώνει»  η μάχη του πασχαλινού οβελία. Οι κτηνοτρόφοι λένε ότι στη διαδρομή από τη στάνη ως το τσιγκέλι των κρεοπωλείων, η τιμή των αμνοεριφίων σχεδόν διπλασιάζεται. 

Από την άλλη, το υπουργείο Ανάπτυξης ενεργοποιώντας το «καλάθι του Πάσχα»  στοχεύει σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 10 ευρώ. Και σαν να μην έφτανε ο πονοκέφαλος του κόστους, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με παράνομα «βαφτίσια»  χιλιάδων ζώων από Βουλγαρία και Ρουμανία, που πωλούνται πανάκριβα ως ελληνικά, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος του Star Λευκή Γεωργάκη.  

Πάσχα: Ανοδική  η τάση στην τιμή των αρνιών

«Τουλάχιστον στα 14 ευρώ το αρνί για να βγουν οι κτηνοτρόφοι»  

«Στον καταναλωτή πρέπει να φτάσει 13 -14 ευρώ για να βγει και ο κτηνοτρόφος» δήλωσε στο Star ο κτηνοτρόφος Στυλιανός Αρμένης, από τη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης.  

Τα πρώτα συμβόλαια έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν 7,5 με 8 ευρώ το κιλό στο σφαγείο, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν θα δώσουν κοπάδια γιατί δεν τους συμφέρει. 

Στη «μάχη»  του οβελία θα πέσει το «Καλάθι του Πάσχα» που φιλοδοξεί να συγκρατήσει τις τιμές στα 10 ευρώ. Ωστόσο στα κρεοπωλεία, θα «πιάσει»  τα 15 ή τα 16 ευρώ.

 «Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από σήμερα – Τι περιλαμβάνει

 Ήδη, στην Κεντρική Αγορά η χονδρική τιμή φτάνει ως τα 10,80 ευρώ, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσε τα 9,50 ευρώ. 

Χιλιάδες εισαγόμενα αρνιά «βαφτίζονται» ελληνικά και πωλούνται ακριβά

Μεγάλη η ζήτηση για το Πάσχα, πολύ λιγότερα τα ζώα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και κάπως έτσι οι τιμές σε αρνιά και κατσίκια τραβάνε τον ανήφορο. Αυτό ακριβώς είναι το κίνητρο για τα κυκλώματα, που «βαφτίζουν» ελληνικά, χιλιάδες εισαγόμενα αμνοερίφια, προκειμένου να τα μοσχοπουλήσουν στους ανυποψίαστους καταναλωτές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top