Sport Pass: Voucher 300 ευρώ για μαθητές - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Με στόχο να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου / ΕΡΤ 

Έρχεται νέο επίδομα από το υπουργείο Παιδείας με την ονομασία «Sport Pass». Το voucher ύψους 300 ευρώ θα χορηγείται σε μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, ώστε να τους ενθαρρύνει να ασχολούνται με τον αθλητισμό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο δράσης του αρμόδιου υπουργείου, το «Sport Pass» θα δοθεί στους δικαιούχους το τρίτο τρίμηνο του 2024. 

Sport Pass: Οι δικαιούχοι

Το νέο, αυτό, επίδομα απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πιο συγκεκριμένα κριτήρια και αναμένεται να γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα. 

Πότε καταβάλλονται market pass, youth pass και επίδομα θέρμανσης 

Το «Sport Pass» αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. 

Το μέτρο στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους νεαρούς μαθητές να πλησιάσουν στον αθλητισμό και να ασχοληθούν πιο στενά με αυτόν.

Η διάταξη

«Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό

Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top