Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Τι αλλάζει στις ημερομηνίες πληρωμής

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου

Ταχύτερη η καταβολή συντάξεων ΕΦΚΑ / Βίντεο αρχείου Ant1

Από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά. Η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2023 θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Συντάξεις χηρείας: Αναδρομικές αυξήσεις με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τα τέως Ταμεία Μη Μισθωτών στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για τα τέως Ταμεία Μισθωτών στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Δεκεμβρίου είναι αναλυτικά οι εξής:

  • Την 27η/11/2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών συνταξιούχων των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και Δημόσιο.
  • Την 29η/11/2023 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και Δημόσιο).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top