Καταγγελίες για φοροδιαφυγή ψηφιακά στην ΑΑΔΕ με μπόνους 3.000 ευρώ!  

Θα στέλνονται αυτόματα οι καταγγελίες στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες 

Μπόνους που εκτιμάται ότι θα φτάνει μέχρι και τις 3.000 ευρώ θα παίρνουν όσοι καταγγέλουν στο εξής επώνυμα, περιπτώσεις φοροδιαφυγής και «μαϊμού» αποδείξεις, μέσω εφαρμογής στο κινητό μας τηλέφωνο! Μέσα από την ίδια την εφαρμογή, θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλουν και ανώνυμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να πάρουν το μπόνους. 

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών», η οποία είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη  της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η έκδοση φορολογικής ενημερότητας και σε περίπτωση χρεών

1. Διαφθορά - παραβάσεις ακεραιότητας

2. Φορολογικές παραβάσεις

3. Τελωνειακές παραβάσεις.  

Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Πώς θα γίνονται οι καταγγελίες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ   

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, λαθρεμπορίας και φαινομένων διαφθοράς, διευκολύνοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Επιπλέον, τα αναμενόμενα διοικητικά οφέλη από τη νέα πλατφόρμα, συνοψίζονται στα εξής:

-Εξοικονομούνται πόροι από την αυτοματοποίηση της διαδικασίας θεματικής ταξινόμησης των πληροφοριών.

-Ενισχύεται η διαφάνεια κατά τη διαχείριση των πληροφοριών, μέσω της συστημικής καταγραφής και παρακολούθησής τους.

-Βελτιστοποιείται η πληροφόρηση προς την ΑΑΔΕ, για τα είδη και τις τάσεις των παραβατικών συμπεριφορών.

- Αξιοποιούνται οι πληροφορίες σε συνδυασμό με τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για τη διενέργεια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το πρωί, στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη, και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Μαρίας Ψύλλα.

Έλεγχοι εφορίας: Στο στόχαστρο όσοι δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ ετησίως

Χατζηδάκης: Βήμα για την αντιμετώπιση της παρανομίας η πλατφόρμα 
 

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων για τη λειτουργία της πλατφόρμας:

«Σήμερα η ΑΑΔΕ κάνει δύο βήματα μπροστά. Ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού και ένα βήμα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, της φοροδιαφυγής. Σε σχέση με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό είναι σημαντικό ότι προχωρεί πια αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η ψηφιακή πλατφόρμα για τις καταγγελίες σε σχέση με τη φοροδιαφυγή. Και δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία ψηφιακού εκσυγχρονισμού της ΑΑΔΕ.

Έκτακτο Market Pass: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Χατζηδάκης 

Υπάρχουν και άλλες πολλές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε η σχετική πλατφόρμα για τη λήψη ψηφιακά του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Η φοροδιαφυγή επίσης είναι μια μεγάλη μάχη τόσο για την ΑΑΔΕ, όσο φυσικά και για την κυβέρνηση. Η μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής είναι από τις πιο βασικές πρωτοβουλίες, όχι μόνο του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης αυτή την τετραετία». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top