Ηλεκτρικό ρεύμα: Μπλόκο στους κακοπληρωτές που αλλάζουν παρόχους

Πώς θα μπει φραγμός στον «ενεργειακό τουρισμό»

Μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών είχε προαναγγείλει το υπουργείο ενέργειας πριν λίγο καιρό - βίντεο αρχείου ΣΚΑΪ

Τρόπους για να μπει φραγμός στον «ενεργειακό τουρισμό», στον οποίο επιδίδονται συστηματικοί κακοπληρωτές που αλλάζουν συνεχώς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας πίσω χρέη, αναζητά η κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου ο αριθμός των συστηματικών κακοπληρωτών υπολογίζεται σε 25.000 με 30.000 με τα χρέη τους να φτάνουν στα 500 εκατ. ευρώ.

Η «βουτιά» του φυσικού αερίου «γκρεμίζει» την τιμή του ρεύματος

Γι’ αυτό σύντομα το υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων που θα αποτρέπει τους καταναλωτές να αλλάζουν συνεχώς προμηθευτή ρεύματος. 

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η δυνατότητα του προηγούμενου παρόχου να ζητήσει διακοπή του ρεύματος σε καταναλωτές που δεν είναι πλέον πελάτες, αλλά έχουν αφήσει δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς, χωρίς να έχει διακανονίσει την αποπληρωμή τους.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιες ώρες της ημέρας είναι φθηνότερο

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από αυτούς έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 16.000 - 20.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. 

Σε αυτό το πλαίσιο η ΡΑΑΕΥ έβγαλε σε μια πρώτη ανεπίσημη διαβούλευση την πρότασή της, η οποία προβλέπει την κατοχύρωση του δικαιώματος του προηγούμενου παρόχου να αιτηθεί στον ΔΕΔΔΗΕ εντολή αποκοπής ρεύματος σε καταναλωτή που δεν είναι πλέον πελάτης του, αλλά του έχει αφήσει δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς χωρίς να έχει διακανονίσει την αποπληρωμή τους. Προτείνεται επίσης το δικαίωμα σήμανσης στην πλατφόρμα «Θαλής» του ΔΕΔΔΗΕ πελατών με ανεξόφλητα χρέη.

Ενεργειακή κρίση: Θα συνεχιστεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Ο προηγούμενος πάροχος, σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΑΕΥ, έχει δικαίωμα να αιτηθεί αποκοπή ρεύματος στον ΔΕΔΔΗΕ σε διάστημα ενός τριμήνου από την ημερομηνία μετακίνησης του πελάτη του σε νέο πάροχο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top