Πρεμιέρα για την Optima Βank στο Xρηματιστήριο Αθηνών

Πρώτη είσοδος τράπεζας στο Χρηματιστήριο μετά από 17 χρόνια

Πρεμιέρα για την Optima Βank στο Xρηματιστήριο Αθηνών / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ιστορική μέρα η σημερινή για τα τραπεζικά δεδομένα της χώρας. Η Optima Βank εισήλθε στο Xρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη εταιρία του κλάδου που μπαίνει στο ταμπλό μετά από 17 χρόνια. Ο πρέσβης των HΠΑ χαρακτήρισε τη στιγμή καθοριστική για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια. 

Optima Bank: Τετραπλασίασε τα κέρδη της το 2022

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών εισήλθε σήμερα η μετοχή της Optima Βank. H δημόσια προσφορά για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε κατά πέντε φορές. 

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους εμάς που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια πιστέψαμε σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Η σημερινή ημέρα αφιερώνεται στους 484 ανθρώπους της Οptima Βank που με αφοσίωση και ζήλο δούλεψαν για να πετύχουμε το σήμερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Optima Βank, Γιώργος Τανισκίδης.

Πρόεδρος Optima Bank: Βαδίζουμε καλά στην οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο

«Οι τράπεζες είναι τώρα έτοιμες να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία. Αυτό σημαίνει πολλά για τους Έλληνες που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους αλλά χρειάζονται κεφάλαια για τις επιχειρήσεις τους. Η Οptima και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις έπειτα από την δουλειά που έγινε με την κρίση είναι τώρα σε πολύ καλύτερη θέση να το πραγματοποιήσουν» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης.

Optima Bank: «Γκάζι» στη χρηματοδότηση μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων

Η επιτυχής αρχική δημόσια εγγραφή της Optima Βank, είναι η μεγαλύτερη από άποψη συγκέντρωσης κεφαλαίων από το 2010, αλλά και αυτή με τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη. Η τιμή της μετοχής ανήλθε στα 7 ευρώ και 20 λεπτά. 

«H Optima Bank σήμερα ολοκληρώνει ίσως την πιο επιτυχημένη είσοδο στο Χρηματιστήριο τα τελευταία 15 χρόνια. Μια δημόσια προσφορά που καλύφθηκε πάνω από πέντε φορές» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Optima Βank, Δημήτρης Κυπαρίσσης.

Η είσοδος της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα της δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει την επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top