Optima Bank: «Γκάζι» στη χρηματοδότηση μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2022

Υπερτετραπλάσια κέρδη μέσα σε μόλις μια τριετία λειτουργίας πέτυχε η Optima Bank. Μιλώντας στο Oικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, ανέδειξε τη δυναμική που μπορούν να αναπτύξουν οι μικρότεροι «παίκτες» της αγοράς. 


H Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αφορούσε στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι μικρότερες τράπεζες στην αναπτυξιακή πορεία  της ελληνικής οικονομίας,

«Η στρατηγική μας ήταν απλή: Θα συγκεντρώσουμε καταθέσεις και θα χρηματοδοτήσουμε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Η αγορά νομίζω ότι μας έχει αναγνωρίσει ότι κάνουμε κάτι καλά, ήδη σήμερα έχουμε την τιμή να λέμε ότι είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα μετά τις συστημικές όσον αφορά το υπόλοιπο των δανείων. Σχεδόν φτάσαμε τα 2 δισ. σε δάνεια. Δεν έχουμε ουσιαστικά σχεδόν καθόλου κόκκινα δάνεια, οι καταθέσεις μας υπερβαίνουν τα 2,5 δισ.» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima Bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης.

Η Optima Bank στο πλευρό του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Οι εύρρωστες μικρές και ευέλικτες ελληνικές τράπεζες, αποδεικνύουν με αριθμούς ότι μπορούν να συναγωνιστούν αποτελεσματικά τις συστημικές.

«Σημαντικότατη επιτυχία είναι το γεγονός ότι από τον 18ο μήνα λειτουργίας μας και μετά, είμαστε κερδοφόροι. Τον δεύτερο πλήρη χρόνο λειτουργίας της τράπεζας κάναμε οργανικά κέρδη 10 εκατομμύρια και αυτά τα οργανικά κέρδη, τον τρίτο χρόνο της λειτουργίας μας, δηλαδή το 2022 τα υπερτετραπλασιάσαμε επιτυγχάνοντας πάνω από 40 εκατομμύρια κέρδη» συμπλήρωσε ο κ. Κυπαρίσσης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top