Αγκάθι η υψηλή φορολογία καυσίμων – «Φλερτάρει» με τα 2 ευρώ η βενζίνη

Φωτιά στην τιμή του πετρελαίου κίνησης

Με τα 2 ευρώ φλερτάρει, πλέον, η τιμή της βενζίνης πανελλαδικά, ενώ ειδικά στα νησιά η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. «Πονοκέφαλο» προκαλούν, όμως, και οι τιμές του πετρελαίου κίνησης, καθώς επηρεάζουν όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. 

Πολλοί οδηγοί πάνε στο βενζινάδικο ίσα ίσα για να μην ξεμείνουν στο δρόμο αφού το τελευταίο δίμηνο πάλι η τιμή της αμόλυβδης έχει τραβήξει την ανηφόρα.

appodixi: Πώς θα βρούμε από την απόδειξη καυσίμων αν μας κλέβουν 

Την 1η Ιουνίου, η μέση τιμή της  διαμορφωνόταν στα 1,867 ευρώ και πλέον βρίσκεται στα 1,967 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης  «πέταξε» από τα 1,558 ευρώ στα 1,742 ευρώ το λίτρο.

Στην περιφέρεια φαίνεται ότι οι υψηλές τιμές ακολούθησαν τους οδηγούς στις διακοπές. 

Τιμή καυσίμων: Πήραμε «ανάσα» αλλά οι φόροι τις κρατούν ψηλά 

Σε 20 νομούς της χωράς η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Την ακριβότερη αμόλυβδη τη βρίσκουμε στη Φολέγανδρο με  2,39 το λίτρο. Στο Ρέθυμνο 2,030, στην Κεφαλλονιά 2,046, στη Λευκάδα 2,059, στο Καρπενήσι τη βρίσκουμε 2,07 και στην Άμφισσα 2,03.

Σε πολλά πρατήρια επικρατεί ερημιά. Λίγο ο Αύγουστος, λίγο η τιμή της αμόλυβδης που έχει ανεβεί το τελευταίο διάστημα, αρκετοί οδηγοί δυσκολεύονται να γεμίσουν τα ντεποζιτα. 

Φόβοι ότι ο χειμώνας θα ανεβάσει και άλλο την τιμή των τροφίμων

Οι μοναδικοί που γεμίζουν είναι όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν, ενώ όπως λένε στο Star αν δε μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο. 

Η αύξηση τέλος στο πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να επηρεάσει την εφοδιαστική αλυσίδα και δεν αποκλείεται να δούμε επιπλέον ανατιμήσεις στα προϊόντα, αφού η πλειοψηφία των βαρέων οχημάτων κινούνται με ντίζελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top