Αύξηση τιμών: Συναγερμός στο υπουργείο Ανάπτυξης - Έλεγχοι στη Λαχαναγορά

Αρτοποιοί: «Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις έως 10% στο αλεύρι»

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης η αύξηση τιμών στα οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έχει δώσει εντολή για εκτεταμένους ελέγχους στη Λαχαναγορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές οι πολύ μεγάλες αυξήσεις είναι δικαιολογημένες ή όχι.

Οι τιμές στα κηπευτικά έχουν εκτοξευθεί- «Πονοκέφαλος» η αύξηση στα σιτηρά

Για την τιμή στο χωράφι μένει να αποδειχθεί αν είναι συγκυριακού χαρακτήρα π.χ. καύσωνας, βροχοπτώσεις ή αν αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. Εκεί πιθανότατα να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Εκεί αρμοδιότητα έχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα πρέπει να δει πως θα περιορίσει το κόστος για τους παραγωγούς. 

Ανησυχία και για το ψωμί

Οι αρτοποιοί έχουν ενημερωθεί ότι θα υπάρχουν νέες αυξήσεις 7%-10% στα άλευρα, τις οποίες χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητες». Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παππούς, οι αρτοποιοί επιχειρηματολογούν λέγοντας πως οι διεθνείς τιμές των σιτηρών είχαν πέσει πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα και ως εκ τούτου οι αλευροβιομηχανίες έχουν κάνει αποθεματοποίηση με φθηνότερες τιμές. 

Ουκρανία: Σε νέα φάση ο πόλεμος - Εντείνεται η ανησυχία για τα σιτηρά

Αύριο η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα αναλυτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου, με μεγάλη την πιθανότητα να δούμε πάλι αυξήσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top