Χατζηδάκης: Κανονικά το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

«Οι φορολογούμενοι να κάνουν τις δηλώσεις για να δώσουμε το market pass»

Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στον ΣΚΑΪ

Στη θετική πορεία της οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών  Κωστής Χατζηδάκης, ενώ υπογράμμισε ότι θα δοθεί κανονικά το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Συνταξιούχοι: Τα 5+4 μέτρα στήριξης που θα εφαρμοστούν φέτος και του χρόνου

«Εδώ και 4 χρόνια η πατρίδα μας αποτελεί τη θετική έκπληξη της Ευρώπης. Όλοι μιλούν με πολύ θετικά λόγια και αυτό δεν είναι θετικό μόνο για την κυβέρνηση αλλά για την πατρίδα μας και τις δυνατότητες που έχουμε από εδώ και πέρα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Όλοι βλέπουν ότι αυξάνονται οι επενδύσεις, ότι τιθασεύεται το χρέος, ότι μειώνεται η ανεργία, ότι ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα. Άρα, η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν δρόμο Ευρώπης και κοινής λογικής. Τώρα πατάμε σε πολύ γερά θεμέλια. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο η Ελλάδα να είναι μία δυναμική και παραγωγική οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Συνταξιούχοι: Έρχεται μπαράζ πληρωμών για εφάπαξ και επικουρικές

Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι να κάνουν τις δηλώσεις

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όσοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που έχουν με τις 72 και 120 δόσεις. Και σε όλους τους φίλους που με καλούν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, να σπεύσουν να τις κάνουν. Το 75% έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις. Το market pass στηρίζεται στις καινούριες δηλώσεις. Όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass».

700 εκατ. ευρώ ειπλέον προϋπολογισμός για Market Pass, Youth Pass 

Χατζηδάκης: Κανονικά το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Επισήμανε ακόμη ότι «στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται το 50% του οικονομικού μας προγράμματος και γίνεται πράξη. Και αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας, τόσο του πρωθυπουργού όσο και της ΝΔ. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα, είναι μέσα στις αντοχές της οικονομίας του 2024. Θα δοθεί κανονικά το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους».

«Θα κοιτάζω πάντοτε και σταθερά τις αντοχές του προϋπολογισμού. Αν ξεφύγουμε και δώσουμε παραπάνω απ’ ότι αντέχουμε, τότε θα έρθει σε όλους μας ο λογαριασμός», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top