Δουλέψαμε 171 ημέρες για να καλύψουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2023

Ήρθε μισό μήνα νωρίτερα για τους Έλληνες η Ήμέρα Φορολογικής Ελευθερίας

Στις 21 Ιουνίου ήρθε η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για τους Έλληνες το 2023 / Βίντεο: ΕΡΤ

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι, ήρθε η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για τους Έλληνες το 2023 λόγω της μείωσης των φόρων.

Η «Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας», δηλαδή η μέρα από την οποία και μετά οι εργαζόμενοι «απελευθερώνονται» από τα φορολογικά βάρη για τις ανάγκες του κράτους είναι για φέτος η 21η Ιουνίου. Από σήμερα, οι εργαζόμενοι δουλεύουν για να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μέχρι το τέλος του έτους.

Εφορία: Ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται από το 2024

Όπως είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) Αλέξανδρος Σκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «δουλεύουμε 171 ημέρες το χρόνο για να μπορούμε να πληρώνουμε τους φόρους και τις εισφορές προς το κράτος».

Δουλεύουμε τις μισές μέρες του χρόνου για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Πρόκειται για τη χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση από το 2011, όταν η αντίστοιχη ημέρα ήταν στις 169 ημέρες.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς θα κάνετε ένσταση – Πόσο χρόνο έχετε

«Η σημαντική φετινή μείωση της φορολογικής ελάφρυνσης στη χώρα μας, εφόσον βεβαίως οι σχετικές προβλέψεις επιβεβαιωθούν από τα τελικά δεδομένα, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς οδηγεί σε αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και ενθαρρύνει τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», είπε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Νίκος Ρώμπαπας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top