Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς θα κάνετε ένσταση – Πόσο χρόνο έχετε

Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των δικαιούχων για τον «Κοινωνικό τουρισμό», με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 850.000 / Βίντεο: Mega

Εντός της εβδομάδα θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για το 2023.

Μόλις αναρτηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να διατεθούν τα voucher στους τελικούς δικαιούχους.

Ποια επιδόματα θα πληρώνονται με προπληρωμένες κάρτες

Στο προσωρινό μητρώο αναφέρονται:

α) τα αρχικά και τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των ωφελουμένων μελών ανά δικαιούχο

Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους»

β) η ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

ΔΥΠΑ: Το νέο επίδομα ανεργίας θα φτάνει έως τα 1.200 ευρώ

Οι δικαιούχοι, για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση της διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πώς θα κάνετε ένσταση

Όσοι κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ εντός τριών ημερών από τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων των δικαιούχων και των αποκλειώμενων.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις

Στην ένσταση θα πρέπει:

• να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ),

• να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά αποδεικτικά. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στο Παράρτημα του 2ου Μέρους, το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αφορά σε αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία, όπως αυτά της φορολογικής δήλωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top