Σταϊκούρας: Τριπλασιασμός ρυθμίσεων οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό    

Στο 1,08 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών από 300 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Οικονομικών: Τι ανακοίνωσε για τον τριπλασιασμό των ρυθμίσεων οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού (φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Γ. Κονταρίνης)   

Περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες ρύθμισαν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τις οφειλές τους στο Δημόσιο και σε τράπεζες, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε τα 300 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. 

Δάνεια: «Έκπτωση» στο επιτόκιο μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

Σταϊκούρας: Το πιο πετυχημένο εργαλείο των τελευταίων 12 ετών ο εξωδικαστικός μηχανισμός  

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε για τον τριπλασιασμό των ρυθμίσεων οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του:   

Σταϊκούρας για εξωδικαστικό μηχανισμό: Να συμπλεύσουν οι τράπεζες  

«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά.

Πήραν «φωτιά» οι δόσεις στα δάνεια από τη νέα αύξηση επιτοκίων   

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Προτεραιότητα στους μεγάλους οφειλέτες

Όμως, τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top