Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Προτεραιότητα στους μεγάλους οφειλέτες

Σανίδα σωτηρίας ο εξωδικαστικός: Ρύθμιση σε 240 δόσεις

Απρόθυμοι δανειολήπτες, πτωχευμένοι επιχειρηματίες και κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδες βρίσκονται στην κορυφή της «μαύρης λίστας» των πλειστηριασμών, που αναμένεται να πατήσουν «γκάζι» από την επόμενη χρονιά. Ως «.. 

Κόντρα Σταϊκούρα – Τσακαλώτου για το ποιος είναι «υπουργός πλειστηριασμών»

Ο Γιώργος Αβράμης, είναι σήμερα συνταξιούχος. Το αρχικό δάνειο των 50.000 ευρώ, που πήρε πριν από χρόνια, ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας, έφτασε στις 320.000 ευρώ. Η διαφορά του με την τράπεζα για το ύψος της οφειλής, τον φέρνει αντιμέτωπο με πλειστηριασμό της κατοικίας του. 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ηρακλής 2» για τα κόκκινα δάνεια

Όπως δηλώνει η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη, ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες παίρνουν κατασχετήριο ή ειδοποίηση για πλειστηριασμό.,Η ίδια καλεί τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν  τον Εξωδικαστικό για να γλιτώσουν τα σπίτια τους 

Μέχρι τώρα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω Εξωδικαστικου, πάνω από 35.000 οφειλέτες. Το «κλειδί» είναι η δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 240 δόσεις.  

Πώς θα ρυθμίσετε το δάνειο της πρώτης κατοικίας σας

Αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 48.000 αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, ενώ πέρα από την επιδότηση μέσω του Προγράμματος Γέφυρα, τα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να γλιτώσουν την πρώτη τους κατοικία, εφ’ όσον τη μεταβιβάσουν στο νέο Φορέα που προβλέπει ο νέος Πτωχευτικός. 

Οι ειδικοί της αγοράς πάντως μιλούν για «τσουνάμι» 100 χιλιάδων πλειστηριασμών την επόμενη διετία 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top