Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Κάτω από 1,40 η τιμή

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης

Πονοκέφαλο σε καταναλωτές κι επαγγελματίες, προκαλούν και οι διεθνείς εξελίξεις, που πυροδοτούν νέο ράλι του πετρελαίου κίνησης, βάζοντας «φωτιά»  στο κόστος μεταφορών / Βίντεο αρχείου από Star

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή διάθεσης τελικά θα εκκινήσει χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών, κάτω από 1,40 ευρώ ανά λίτρο, (εκτιμάται κάπου στο 1,37 με 1,38 ευρώ), μετά τις εκπτώσεις που έκανε μεγάλος διυλιστηριακός όμιλος στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών.

Φυσικό αέριο - πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιο είναι το κόστος για τα νοικοκυριά

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών.

«Πρεμιέρα» με τιμή - «φαρμάκι» θα κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης  

Πέρυσι, η τιμή διάθεσης ήταν 1,16 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στο κλείσιμο της περιόδου είχε διαμορφωθεί στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Η πίστωση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.

Ακρίβεια: Στον «πάγο» μια νέα επιδότηση καυσίμων

Για παράδειγμα, νοικοκυριό με δύο παιδιά που διαμένει μόνιμα στη Φλώρινα θα λάβει φέτος επίδομα ύψους 578 ευρώ, από 496 ευρώ πέρυσι.

Η πίστωση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου / Eurokinissi - Κώστας Μάντζιαρης

Η πίστωση των ποσών για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου / Eurokinissi - Κώστας Μάντζιαρης

Το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θα καθοριστεί με ΚΥΑ.

Διπλό επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες οικογένειες - Η νέα απόφαση της ΑΑΔΕ

Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 (οι λεγόμενες βαθμοημέρες), που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου θα προσαυξάνεται κατά 20%.

Τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, δηλαδή θα φύγουν από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, θα λάβουν, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, διπλάσιο επίδομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top