50 βασικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές - Νέα συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ

Θα δημιουργηθεί ειδικό καλάθι και οι τιμές θα αναρτηθούν στο e-katanalotis

Ένα ειδικό καλάθι με 50 βασικά προϊόντα θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες τα σούπερ μάρκετ, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση την Τετάρτη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και της αγοράς., με στόχο να συγκρατηθεί η ακρίβεια σε 50 είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» θα περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως γάλα, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ και ζάχαρη, καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά.

Γεωργιάδης: Τέλος στα σενάρια για μείωση ωραρίου των καταστημάτων

Το «ειδικό καλάθι» με τα 50 βασικά προϊόντα θα περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως γάλα, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ και ζάχαρη, καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά / Eurokinissi

Οι τιμές τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σελίδα e-katanalotis, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να τις συγκρίνουν. Σε αυτά τα είδη, τα σούπερ μάρκετ θα αυξήσουν μεν τις τιμές, αλλά σε ποσοστό κάτω από τον κλαδικό πληθωρισμό.

Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ: Στα 15 ευρώ το κιλό η φέτα

«Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο το καλάθι της νοικοκυράς, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού, προκειμένου να δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές στο μέγιστο δυνατό βαθμό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι: Η νέα απόφαση για τα αποθέματα

«Πιστεύω ότι έχουμε όλοι καταλάβει το μέγεθος της αναγκαιότητας να κρατηθούν τα βασικά προϊόντα για την διαβίωση των Ελλήνων πολιτών στο δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε.

Πάντως, η πρωτοβουλία αυτή δεν θα είναι δεσμευτική για τα σούπερ μάρκετ, καθώς όπως είπε ο υπουργός, «δεν πρόκειται για "πάγωμα τιμών" αλλά ούτε για "συμφωνία κυρίων" για τη συγκράτηση των τιμών. Η κάθε αλυσίδα θα κάνει τη δική της πολιτική. Δεν παραβιάζουμε το δίκαιο του ανταγωνισμού. Είναι κάτι που δεν θα κάναμε ποτέ».

ΕΛΣΤΑΤ: Μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής για το 6% των Ελλήνων το 2021

Το 6% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής έναντι 6,1% το 2020, ενώ  το 1,5% από 1,6% το 2020 αντιμετώπισε σοβαρή ανεπάρκεια τροφής.

Παράλληλα, ένα ποσοστό 2,7%, πέρασε μία ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή.

Το 6% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής έναντι 6,1% το 2020

Το 6% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια και σοβαρή ανεπάρκεια τροφής έναντι 6,1% το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ / Eurokinissi

Αυτό προκύπτει από την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το  2021 με περίοδο αναφοράς το 2020.

Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top