Σούπερ μάρκετ και φούρνοι: Η νέα απόφαση για τα αποθέματα

Παρατείνεται η υποχρεωτική δήλωση για άλευρα, ζωοτροφές, ηλιέλαιο

Νέο κύμα ανατιμήσεων έρχεται το φθινόπωρο / ΕΡΤ

Για τρεις μήνες παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά.

Δήλωση αποθεμάτων υποχρεούται να υποβάλλουν επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους ποσότητες πρώτων υλών για λιπάσματα άνω των 5 τόνων σε στερεά μορφή ή άνω των χιλίων λίτρων σε υγρή μορφή.

Ακρίβεια: Αυξήσεις με... τρικ σε προϊόντα – Τα «κόλπα» των εταιρειών

Σχετικά με τις ζωοτροφές και δημητριακά, που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι κ.ά), θα πρέπει να δηλώνονται εφόσον ξεπερνούν τους 10 τόνους.

Ακρίβεια: Ευνοεί τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και δοκιμάζει τα επώνυμα

Υποχρεωτική είναι η καταγραφή για άλευρα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση άνω των 200 κιλών, ενώ σχετικά με τα φυτικά έλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κ.ά.), αυτά θα πρέπει να καταγράφονται, εφόσον υπερβαίνουν τα 100 λίτρα.

«Καμπανάκι» Μητσοτάκη στους Υπουργούς για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ  

Οι φούρνοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε άλευρα εφόσον ξεπερνούν τα 500 κιλά, ενώ, τέλος, τα σούπερ μάρκετ υποχρεούται να υποβάλλουν δηλώσεις αποθεμάτων μόνο ως προς το ηλιέλαιο.

Στόχος είναι να αποφευχθεί προσπάθεια για δημιουργία τεχνητών ελλείψεων στην αγορά, η οποία θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top