Συνάντηση Σολτς – Μακρόν στο Βερολίνο για πλαφόν σε φυσικό αέριο

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, στο τέλος της εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποδυθεί σε σκληρό παζάρι για τη θέσπιση ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά o Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε δείπνο απόψε στο Βερολίνο έχουν στο μενού και το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Θέμα για το οποίο η Γερμανία έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση σε πολλούς ευρωπαίους, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Eurogroup: Τέλος τα οριζόντια μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Γιατί ενώ μπλοκάρει το πλαφόν  σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, την ιδιά ώρα παίρνει 200 δίς δάνειο για να το επιβάλλει στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Αντίθετα ο Γάλλος Πρόεδρος είναι στη γραμμή της εφαρμογής μέτρων για όλες τις χώρες  για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πάμε σε μια Ευρώπη δυο ενεργειακών ταχυτήτων.

Ταυτόχρονα η Gazprom ανακοίνωσε σήμερα πως έχει σταματήσει η διαρροή αερίου από τους αγωγούς Nord Stream και ότι μπορεί να συνεχιστεί η ροή αερίου μόνο όμως μέσω του Nord Stream 2.

Gazprom: Η διαρροή στους αγωγούς του Nord Stream έχει σταματήσει

Η πλειοψηφία των χωρών πια πιστεύει ότι έγινε δολιοφθορά στους αγωγούς. Για αυτό η Νορβηγία, η μεγαλύτερη προμηθεύτρια αερίου της Ευρώπης  στέλνει πλοία και στρατό να φυλάνε τις εγκαταστάσεις της ενώ η Βρετανία θα προμηθευτεί δυο ειδικά πλοία για την προστασία των υποθαλάσσιων αγωγών. Το θέμα της ασφάλειας των ενεργειακών υποδομών θα τεθεί και στην σύνοδο της Πράγας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top