Κίνδυνος φτώχειας για έναν στους πέντε Έλληνες! 

«Εφιάλτης» ο συνδυασμός υψηλών ενοικίων και ακρίβειας στα είδη διατροφής  

Με τον κίνδυνο της φτώχειας ζουν πλέον σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες. Η ακρίβεια με τις διαρκείς ανατιμήσεις, σε συνδυασμό με τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, οδηγεί σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά, ακόμα και εκείνα που μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζαν οικονομικό πρόβλημα.

Με κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια κινδυνεύει ένας στους πέντε Ευρωπαίους

Όπως εξηγεί στην κάμερα του Star η υπάλληλος του Δημοσίου Ειρήνη Ζυγούρη, η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ,  αν υπολογισθεί ότι το ενοίκιο μόνο είναι 450 ευρώ τον μήνα και έχουν αυξηθεί οι τιμές, στο απαραίτητο για μια οικογένεια με δύο παιδιά, σούπερ μάρκετ, με ανατιμήσεις μάλιστα σε όλα τα είδη.   

Με χαρτί και μολύβι η κυρία Ζυγούρη υπολογίζει και το παραμικρό έξοδο: Απο το τοστ για τα παιδιά, μέχρι το ενοίκιο του σπιτιού. Και όλα αυτά όταν το 17,1% του πληθυσμού στη χώρα μας βρίσκεται πλέον άμεσα αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας. 

Στο 12,1% ο πληθωρισμός για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Κίνδυνος φτωχοποίησης λόγω της κρίσης  

Η κυρία Γιώτα, έγκυος στο πρώτο της παιδί δηλώνει ότι τα υψηλά ενοίκια είναι το μεγάλο αγκάθι του οικογενειακού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την έρευνα καλύπτουν το 18,9%, ενώ η διατροφή και η στέγαση αποτελούν συνολικά έως το 58,1% των δαπανών του οικογενειακού προϋπολογισμού για τα φτωχά νοικοκυριά και το 36,3% για τα πιο πλούσια.  

Επιδότηση τέλος στο πετρέλαιο κίνησης - Πότε σταματά 

Είδος πολυτελείας το μοσχαρίσιο κρέας και τα αμνοερίφια   

Σε ένα συνοικιακό κρεοπωλείο η μείωση της κατανάλωσης, όχι μόνο στο κρέας αλλά και στα υπόλοιπα τρόφιμα φτάνει το 15% με 20%. 
«Ο κόσμος πλέον κυρίως αποφεύγει τα αμνοερίφια, που έχουν ανεβεί πάρα πολύ και το μοσχάρι» δηλώνει στο Star o ΓΓ της Ένωσης Κρεοπωλών «Άγιος Γεώργιος», Παναγιώτης Ζαχαράτος, ο οποίος προσθέτει ότι σε ένα χρόνο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 30% 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top