Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 25.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ 

Δικαιούχοι και έμμεσα ασφαλισμένα μέλη έως 24 ετών!

Ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022  

25.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές μέχρι 12 μέρες με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά το 2010 και επιδοτείται με 3 εκατ. ευρώ.       
 

Κοινωνικός τουρισμός: Σε ποια νησιά είναι όλα δωρεάν για 12 διανυκτερεύσεις

Συγκεκριμένα, στην  κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προβλέπεται ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που καταβάλλουν την ειδική εισφορά 1 ευρώ μηνιαίως για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον  νόμο 3863/2010. 

Το αριθμητικό όριο πάντως είναι 25.000 συνταξιούχοι οι οποίοι, εφόσον οι αιτήσεις είναι περισσότερες, θα επιλεγούν με μοριοδότηση ανάλογα με τα εξαρτώμενα μέλη και το εισόδημα. 

Το κόστος διαμονής είναι από 1 έως 11 ευρώ τη μέρα κατ’ άτομο ή εντελώς δωρεάν για διακοπές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, Ιστιαία, Αιδηψό, Μαντούδι, Αγία Άννα Νομού Ευβοίας και στον Νομό Έβρου, το χρονικό διάστημα από 1η  Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η επιταγή περιλαμβάνει και έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπου απαιτείται μετάβαση με πλοίο. Η έκπτωση ανέρχεται στο  50% της προβλεπόμενης τιμής οικονομικής θέσης για ενήλικες, 50% για τους πολύτεκνους και για παιδιά που δικαιούνται έκπτωση 50% στο 60% της τιμής, και 50% και άνω επί του 60% της τιμής για αναπήρους. 

Η μοριοδότηση των δικαιούχων

Οι δικαιούχοι ανάλογα με το εισόδημα έχουν τα παρακάτω μόρια: 

1. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα έως 10.000,99 ευρώ: 30 μόρια,
2. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 10.001,00 έως 20.000,99 ευρώ: 20 μόρια,
3. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 20.001,0 έως 30.000,99 ευρώ: 10 μόρια,

Κοινωνικός Τουρισμός: Διπλασιάζονται οι διακοπές στους πυρόπληκτους δήμους

Για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη, προβλέπονται 10 μόρια για κάθε ένα από αυτά. 

Μετά τη μοριοδότηση, οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι δικαιούχοι οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία Ατόμων με Αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω προσαυξάνεται κατά 50%.

Μαζί με τους δικαιούχους μπορούν να συμμετέχουν, ως ωφελούμενοι του προγράμματος, τα τέκνα έως 24 ετών που είναι έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο, τα τέκνα ηλικίας από 18 ετών και άνω με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, καθώς και οισυνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων με αναπηρία.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι-ωφελούμενοι του προγράμματος όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν παρόμοια επιταγή για διακοπές από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο (1/8/2022 έως 31/7/2023).

Η διάρκεια των διακοπών είναι από μία έως έξι διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του Νομού Εβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα 10 διανυκτερεύσεις, και Σάμου, Ιστιαίας Αιδηψού, Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Αννας του Ν. Ευβοίας, όπο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Για τα καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου, Κω, των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγ. Αννας του Ν. Ευβοίας, καθώς και του Νομού Εβρου δεν καταβάλλεται ιδιωτική συμμετοχή, δηλαδή η διαμονή είναι δωρεάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top