Κοινωνικός τουρισμός: Σε ποια νησιά είναι όλα δωρεάν για 12 διανυκτερεύσεις

Και οι περιοχές με έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική συμμετοχή       

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2022, η πλατφόρμα του οποίου ανοίγει την Τετάρτη 15 Ιουνίου, προβλέπει ότι στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας, όπως και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Πυρκαγιές: Κάηκε το 1/3 των δασών της Εύβοιας

Πρόκειται για ένα μέτρο που καθιερώθηκε για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, όπως και για το νησί της Σάμου που επλήγη από τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2020.  

Πυρκαγιές Βόρεια Εύβοια Αγία Άννα     

Εικόνα από τα καταστροφικά αποτελέσματα των πυρκαγιών το 2021 στη Βόρεια Εύβοια και στην περιοχή της Αγίας Άννας (φωτογραφία Ευρωκίνηση)        

Για τις ίδιες περιοχές (Βόρεια Εύβοια και Σάμο) θα ισχύουν στα καταλύματά τους για όλον τον χρόνο οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης.

Οι αυξημένες τιμές επιδότησης το 2022 αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σάμος: Πόσο μετακινήθηκε το νησί μετά τον φονικό σεισμό του 2020

Οι περιοχές με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για έως 10 διανυκτερεύσεις 

Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει ότι για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.  

κοινωνικός τουρισμός διανυκτερεύσεις

Δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΑμεΑ 

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα διατίθενται δωρέαν στα ΑμεΑ για όλους τους προορισμούς. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων στο κόστος των εισιτηρίων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top