Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για ποια νησιά το 6ήμερο γίνεται 10ήμερο

Ο Κοινωνικός Τουρισμός φέτος έχει αυξημένο προϋπολογισμό, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Η πλατφόρμα ανοίγει στις αρχές Ιουνίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους και να ταξιδέψουν στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα. 

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αιτήσεις από την 1η Ιουλίου με free pass

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι και εργαζόμενοι, ΑΜΕΑ οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, θα παραλάβουν και την επιταγή για τις διακοπές τους σε ψηφιακή κάρτα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους: 

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι  50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών. 
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. 

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top