Νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ: Στο κινητό όλες οι συναλλαγές με την εφορία

Θα είναι διαθέσιμη στο myAADE - Πώς θα λειτουργεί

ΑΑΔΕ

Νέα εφαρμογή στο κινητό που θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φορολογούμενους για τις μηνιαίες κινήσεις του λογαριασμού τους στην Εφορία αναμένεται να ενεργοποιήσει η ΑΑΔΕ τις επόμενες ημέρες. Πώς θα λειτουργεί και πώς θα διευκολύνει τους πολίτες.

Εφορία: Ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις κληρονομιάς

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα ακολουθεί το μοντέλο των τραπεζών που ενημερώνουν τους πελάτες τους με ηλεκτρονικά statements για όλες τις μηνιαίες κινήσεις τους. Το πρώτο statement που θα λάβουν οι φορολογούμενοι από την ΑΑΔΕ θα αφορά τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή του ΑΑΔΕ «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού»

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet.

Με τα statements της ΑΑΔΕ οι πολίτες θα έχουν και από το κινητό τους τηλέφωνο πλήρη και συνολική εικόνα για τις οφειλές τους, τις δόσεις των ρυθμίσεων, τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς από την Εφορία καθώς και για τα ποσά που τους κατέβαλλε το δημόσιο όπως κέρδη από φορολοταρία μέχρι και επιδόματα (π.χ. επίδομα θέρμανσης).

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν:

  • Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμοί με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα.
  • Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής.
  • Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
  • Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση.
  • Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως για παράδειγμα κέρδη από την φορολοταρία, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κ.α.
  • Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων ή μη οφειλών
  • Παράλληλα η ΑΑΔΕ προχωρά στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με περιορισμό της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές τους με τις φορολογικές αρχές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top