Power Pass: Τι να κάνετε εάν έχετε κοινό ρολόι με άλλο νοικοκυριό

Τι γίνεται με όσους άλλαξαν κατοικία κατά το διάστημα της επιδότησης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος στα νοικοκυριά για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

To Power Pass δίνει στους δικαιούχους αποζημίωση που αρχίζει από 18 και φτάνει τα 600 ευρώ και αφορά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος το διάστημα από 1/12/21 έως και 31/5/22.

Τι να κάνετε εάν έχετε κοινό ρολόι με άλλο νοικοκυριό

Για νοικοκυριά που έχουν κοινό ρολόι, δηλαδή δηλώνουν την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. διπλοκατοικίες) η επιδότηση θα δοθεί στο δικαιούχο του οποίου ο ΑΦΜ αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Power Pass: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν τώρα αίτηση - Αναλυτικά η διαδικασία

Power Pass αιτηση

Σε περίπτωση που ο ΑΦΜ δεν ανήκει σε κανέναν από τους δικαιούχους (π.χ. ο λογαριασμός είναι στο όνομα φυσικού προσώπου που έχει αποβιώσει) τότε το ποσό της επιδότησης επιμερίζεται στους δικαιούχους.

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος

Power Pass: Χάνουν την επιδότηση χιλιάδες καταναλωτές

Σημειώνεται πως το ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

Τι γίνεται με όσους άλλαξαν κατοικία κατά το διάστημα της επιδότησης

Για όσους άλλαξαν κατοικία το διάστημα στο οποίο αναφέρεται η επιδότηση, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022, θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στην εφορία η οικία στην οποία διαμένουν ως πρώτη κατοικία.

Από την 1η Ιουλίου η τιμολόγηση του ρεύματος αλλάζει, καθώς τίθεται σε εφαρμογή μηχανισμός που μειώνει την έκθεση των καταναλωτών στις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις της χονδρικής αγοράς ενέργειας.

Fuel Pass 2: Στα 60 με 70 ευρώ η νέα επιδότηση καυσίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για τα νοικοκυριά η τιμή λιανικής της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί στα 15-16 λεπτά, ενώ κατά 60% θα καλυφθεί η επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top