Σταϊκούρας: Θα βρούμε και πάλι δημοσιονομικό χώρο για στήριξη νοικοκυριών  

«Χρειάζεται να είμαστε συνέχεια κοντά στην κοινωνία» 

Χρήστος Σταϊκούρας

«Είμαι αισιόδοξος ότι και πάλι θα βρούμε δημοσιονομικό χώρο, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού» ανέφερε για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και δίνοντας διευκρινίσεις ουσιαστικά για τις προ ημερών δηλώσεις του ότι εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για το 2022.         

Σταϊκούρας: Εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για όλο το 2022

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί συγκεκριμένα σε κάποια μελλοντική παρέμβαση προτού υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προτεραιότητες, καθώς είναι συλλογική δουλειά της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δε θα κάνω ψυχανάλυση στην τουρκική ηγεσία!   

O Yπουργός δήλωσε ότι «χρειάζεται να είμαστε συνέχεια κοντά στην κοινωνία, χρειάζεται να βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο και να τον επιστρέφουμε στην κοινωνία».

«Τρέχει» ο πληθωρισμός: Στο 10,7% η εκτίμηση για την Ελλάδα τον Μάιο

Πρόσθεσε, όμως, ότι απαιτείται «σύνεση και σωφροσύνη», διότι «είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα που πρέπει να προσέχουμε πολύ τα δημοσιονομικά μας. Θα υπάρχει και εφέτος πρωτογενές έλλειμμα, το δημόσιο χρέος είναι μεν βιώσιμο, αλλά το υψηλότερο στην Ευρώπη, είμαστε ακόμη σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και δεν υπάρχει επενδυτική βαθμίδα».

Ακρίβεια: Έτσι θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα - Το σχέδιο 4 μέτρων

Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι υπάρχει όξυνση προβλημάτων σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό. Αλλά πρόσθεσε πως την ίδια περίοδο καταγράφεται βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, υπάρχει συρρίκνωση της ανεργίας, ενώ οι μικρότερες υποχρεώσεις των πολιτών, όπως με τον ΕΝΦΙΑ, ανακουφίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Και «δημιουργούμε δημοσιονομικές δυνατότητες για ακόμη περισσότερες λύσεις», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top